GJIROKASTER WEATHER

HISTORI

198487Ndërtesa ku gjendet sot hotel Argjiro ka një histori të gjatë mbi supet e veta . Ajo nis me ndërtimin e saj në vitet 1885 dhe përfundon rreth 1891 si një ndërtese dhe banesë fisnore. Më pas rreth viteve 1930 nje pjesë e saj është kthyer ne hotel  Savoia,  ndërsa  më 1941 ambjenti  në katin e poshtëm të hotelit u perdor ne funksion te  Bankës së Napolit “Albania”.

Funksionin e plotë si hotel Argjiro e merr rreth viteve 1960 deri më 2002 dhe më pas ne vitin 2011 hotel Argjiro nga një ndërtesë e braktisur filloi rikonstruksionin  dhe restaurimin.  Më 3 gusht 2016 Hotel Argjiro  hapi dyert e tij për të gjithë vizitorët, tashmë i kthyer në një hotel luksoz ku cdokush mund te shijojë komfortin , luksin, pastertinë dhe kulinarinë vendase .

Hotel Argjiro ju mirepret te gjithëve të beheni pjesë e historise te tij.